Kilimandžáro dort 410g

Kilimandžáro dort 410g

Členská cena: 59,90 Kč
Běžná cena: 64,90 Kč
Cena je včetně DPH
Kód produktu: 164020611
nedostupné

Limitovaná edice!

Originální dort inspirovaný nejvyšší horou Afriky.

Pro všechny milovníky ovocných dortů se na výtečném těstě tyčí kopule z mandarinkové šlehačkové náplně, která je pokrytá cukrovým sněhem. Vrchol dortu je ozdoben mandarinkami.

Balení obsahuje směs na kakaové těsto, směs na mandarinkovou náplň a dekorační cukr na ozdobení.

Zákonný název: Kilimandžáro dort 410g, sypká směs na přípravu dortu
Hmotnost ∕ objem: 410 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu

SLOŽENÍ: cukr, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÝ ŠKROB, jedlá želatina, dextróza, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, Polyoxyethylen-sorbitan-monooleat)), kypřicí látka (dihydrogedifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, regulátor kyselosti E500 (kyselina citrónová), přírodní aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulosa), aroma. Může obsahovat stopy (MLÉKO, LUPINOVÁ MOUKA).

NÁVOD K POUŽITÍ:
Balení obsahuje: 275 g směsi na korpus 125 g směsi na náplň 10 g dekoračního cukru K tomu přidáte: Na těsto: 125 g změklého másla 3 vejce (velikost M) Na náplň: 600 ml vychlazené smetany ke šlehání 2 plechovky kompotovaných mandarinek (hmotnost odkapaného ovoce 2 x 175 g) 75 ml mandarinkové šťávy (7 polévkových lžic) 75 ml studené vody (7 polévkových lžic)

1. Příprava těsta Směs na těsto, máslo a vejce dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme. Čas a teplota jsou uvedené v tabulce. Po upečení necháme korpus ještě 10 minut ve formě. Poté oddělíme okraj formy a korpus překlopíme na kuchyňskou mřížku, uvolníme dno formy a korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus položíme na dortový podnos (již nepřevracíme!). Poté korpus podélně rozřízneme tak, aby dolní část korpusu byla 2/3 a horní část 1/3 původní výšky.

2. Příprava náplně Mandarinky necháme dobře okapat přes sítko do misky a šťávu z kompotu přitom zachytíme. Nejprve ušleháme šlehačku do tuha. Do větší mísy dáme směs na náplň, 75 ml mandarinkové šťávy a odměřené množství studené vody. Vše mícháme ruční metličkou 1 minutu a poté ihned ve dvou fázích zlehka lžící přimícháme šlehačku a nakonec mandarinky (10 kusů necháme ke zdobení na pozdější použití). Krém navršíme kopulovitě na spodní část korpusu tak, aby zůstal 1 cm od okraje volný. Horní část korpusu nakrájíme na 16 trojúhelníkových kousků.

3. Zdobení dortu Dortové kousky poskládáme na navršenou náplň špičkou nahoru (necháme volný střed kopule) a lehce přitlačíme. Necháme v ledničce alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Krátce před servírováním špičky pocukrujeme a zbylé mandarinky umístíme do středu dortu.

Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba 170° C 35 - 40 min Horkovzdušná trouba 150° C 35 - 40 min Plynová trouba stř. stupeň

 

Distributor: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce ∕ prodávající: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz

Košík
Váš košík je zatím prázdný.