Sirupfix
Sirupfix

Sirupfix

Členská cena: 19,90 Kč
Běžná cena: 22,90 Kč
Cena je včetně DPH
Kód produktu: 164060126
skladem
Do košíku

Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru. Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru.
Recept je jednoduchý: 1 000 g ovoce + Sirupfix + 1 000 g cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky.
Vytvořte si svůj vlastní originální sirup s Dr. Oetker!

Inspirace na recept: Šeříkový sirup

Zákonný název: Sirupfix, ovoce, květy, bylinky a zázvor, směs v prášu na přípravu sirupů
Hmotnost ∕ objem: 40 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu

SLOŽENÍ: Dextróza, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), enzym celuláza a pektináza do potravin. Může obsahovat stopy MLÉKA, LUPINOVÉ MOUKY a OBILOVIN obsahujících LEPEK.

NÁVOD K POUŽITÍ: 
1000 g ovoce, 1000 g cukru, 500 - 1000 ml vody (podle šťavnatosti použitého materiálu - ovoce, bylinky, koření)
Příprava: 
1. Umyté a rozmačkáme anebo na malé kousky nakrájené ovoce vložíme do hrnce a přidáme 500-1000 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce). Povaříme 5-10 minut.
2. Odstavíme a necháme zchladnout. Přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru, důkladně rozmícháme a necháme přes noc v chladničce. 
3. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3-5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.

Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru:
10 velkých květů bezu černého nebo 6 hrsti bylinek nebo 300 g zázvoru, 2000 g cukru, 1000 ml vody
1. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme.
2. Do zchladlé směsi přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru a necháme asi 24 hodin v chladničce.
3. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme k varu a povaříme asi 10 -15 minut.
4. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.

Sirup po otevření skladujte v chladničce.
Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.

Distributor: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce ∕ prodávající: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika www.oetker.sk

ENERGETICKÉ HODNOTY:

  Výživové údaje: ve 100 g  
  Energie 1472 kJ/344 kcal  
  Tuky 0 g  
  - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g  
  Sacharidy 60 g  
  - z toho cukry 58 g  
  Bílkoviny 0 g  
  Sůl 0 g  
Košík
Váš košík je zatím prázdný.