Karob je moderní alternativou kakaa. Používá se stejně jako kakao, ale bez nutnosti tolik doslazovat. Karob je přirozeně sladký, a proto může být množství přidaného cukru v receptu až o 1/3 nižší než při použití kakaa.
Karobový prášek se získává pečlivým mletím lusku ze subtropického stromu s názvem rohovník obecný. Následně se suší a praží. Má vysoký obsah vápníku, vlákniny, bílkovin a minerálů, neobsahuje kofein a má velmi nízký obsah tuku.
Jak karob chutná? Karob (nebo též svatojánský chléb) má mírně nasládlou kořeněnou chuť.
Na vnitřní straně obalu naleznete recept na Karobový jablečný perník s karobovou polevou.
Další informace o karobu najdete na www.oetker.cz/kakao-a-karob
Inspirace na recept: Karobový koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Zákonný název: Tmavý karob
Hmotnost ∕ objem: 100 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
SLOŽENÍ: Karobový prášek tmavý (Ceratonia siliqua – svatojánský chléb). Může obsahovat stopy (MLÉKO).
NÁVOD K POUŽITÍ:
Na vaření, pečení, přípravu nápoje, na posypání kaší a do smoothie. Alternativa kakaového prášku.
Distributor: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce / prodávající: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje na 100 g výrobku: | % * | ||||
Energie | 1098 kJ/265 kcal | 13 % | |||
Tuky | 0,5 g | 1 % | |||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g | 1 % | |||
Sacharidy | 32 g | 12 % | |||
- z toho cukry | 13 g | 14 % | |||
Vláknina | 50 g | ||||
Bílkoviny | 4,8 g | 10 % | |||
Sůl | 0,05 g | 1 % | |||
Vápník | 700 mg | 88 % ** |
* referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
** referenční hodnota příjmu vápníku u dospělých osob