Při přípravě džemů se želírovacím cukrem nepotřebujete přidávat již nic jiného než ovoce.
Želírovací cukr Super 3:1 pro přípravu marmelád, džemů a želé zachovává výraznou chuť ovoce a je vhodný pro všechny, kteří chtějí šetřit kalorie.
Jedno balení vystačí na 1 500 g ovoce a vaří se pouze 5 minut.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem.
Se Želírovacím cukrem Super 3:1 bude Váš hotový džem obsahovat 75 % ovoce!
Inspirace na recept: Zavařujeme na jaře
Zákonný název: Želírovací cukr Super 3:1, na přípravu ovocných džemů a marmelád
Hmotnost ∕ objem: 500 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
SLOŽENÍ: Cukr, želírující látka 1,8 % (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), konzervant (kyselina sorbová). Může obsahovat stopy MLÉKA, LUPINOVÉ MOUKY a OBILOVIN obsahujících LEPEK.
NÁVOD K POUŽITÍ:
1500 g ovoce + 500 g Super Želírovacího cukru = lahodný džem se 75 % ovoce.
Příprava:
1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1500 g ovoce a dáme do většího hrnce. Přidáme Super Želírovací cukr a dobře promícháme.
3. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic.
4. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Distributor: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce ∕ prodávající: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika www.oetker.sk