Žitný kvásek Dr. Oetker je určený pro moderní pečení z kváskového těsta nebo po oživení k použití pro tradiční pečení ze živého kvásku.
Obsahuje pouze rostlinné složky a je certifikovaný VEGAN výrobek.
Žitný kvásek Dr. Oetker obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá chlebu a pečivu dokonalou, lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Kváskové pečivo vydrží déle čerstvé.
Prodává se v praktickém jednorázovém balení k použití na 500 g mouky.
Je vhodný na pečení kváskového chleba a pečiva, ale i sladkých receptů jako jsou bábovky, mazance nebo vánočky.
Na zadní straně obalu výrobku je pro inspiraci uvedený recept na Domácí kváskový chléb. Vyzkoušejte! Voňavý a křupavý chléb chutná báječně!
Inspirace na recepty: Žitný kvásek
Zákonný název: Sušený žitný kvásek
Hmotnost ∕ objem: 15 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
SLOŽENÍ: ŽITNÉ mlýnské produkty, startovací kultury. Může obsahovat stopy LUPINOVÉ MOUKY.
NÁVOD K POUŽITÍ:
Voňavý domácí kváskový chléb chutná nejlépe!
Kvásek obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá chlebu i pečivu dokonalou lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Kváskové pečivo tak vydrží déle čerstvé.
Praktické jednorázové balení na 500 g mouky. K použití i pro domácí pekárny.
Příprava
Pomocí žitného kvásku jsou možné dva způsoby pečení.
1. Rychlé pečení kváskového chleba: pro okamžité použití sušeného kvásku je nutné přidat do těsta i droždí. Díky tomu je chleba krásně nakynutý a vzdušný.
2. Tradiční pečení: sušený kvásek lze také oživit a péct chleba bez potřeby dalších kypřidel. Více o oživení kvásku na: www.oetker.cz/kvasek/oziveni-kvasku
Recept na Domácí kváskový chléb najdete přímo na obale výrobku.
Distributor: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce ∕ prodávající: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika www.oetker.sk
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |||
Energie | 952 kJ/230 kcal | ||
Tuky | 3,1 g | ||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g | ||
Sacharidy | 14 g | ||
- z toho cukry | 1,2 g | ||
Bílkoviny | 16 g | ||
Sůl | 0 g |