Gelfix Super Plus 4:1 je ideální pro domácí přípravu džemů, marmelád a želé s nízkým obsahem cukru. Vhodný ke zpracování velmi sladkého nebo velmi zralého ovoce. Uvařit džem s Gelfixem Super Plus 4:1 je tak jednoduché – trvá to jen 6 minut! Gelfix lze použít s bílým, hnědým nebo třtinovým cukrem. Vystačí na 4-5 sklenic džemu à 200 ml.
Zákonný název: Gelfix Super Plus 4:1
Hmotnost ∕ objem: 20 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
SLOŽENÍ: Dextróza, želírující látka 22 % (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), konzervační látka (kyselina sorbová).
Příprava:
1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah sáčku Gelfix Super Plus smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Super Plus přidáváme vždy před cukrem!
3. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu.
Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic.
4. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
Zkouška želírovací schopnosti: 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
V případě zavařování broskví je nutno použít 2 balení Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker.
Distributor: Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce ∕ prodávající: Dr. Oetker s.r.o., Ľadová 14, 811 05 Bratislava, Slovenská republika www.oetker.sk