Jediný a pravý originál od 6. 3. 2001!
18, 19, 20 součástí Vašich oslav už 20 let … mňam … Krtkův dort.
Nejoblíbenější směs na přípravu lahodného a jedinečného Krtkova dortu.
Oslavme společně úspěšných 20 let a vykročme s plnou parádou do těch dalších!
Lahodný kakaový korpus, šlehačková náplň s čokoládovými vločkami a banány … mňam … to je kombinace, které nelze odolat!
Vynikající dort na oslavu narozenin nebo k nedělní kávě.
Krtkův dort® je ochrannou známkou společnosti Dr. Oetker.
Zpříjemněte si i vy nadcházející víkend a oslavte s námi kulaté výročí tohoto originálního výrobku.
Inspirace na recept: Krtkův dort – Kdo se tam schovává?
Zákonný název: Krtkův dort
Hmotnost ∕ objem: 435 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
SLOŽENÍ: cukr, PŠENIČNÁ MOUKA, 13% čokoládové vločky (cukr, kakaová hmota, kakao se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (slunečnicový lecitin), MLÉKO), PŠENIČNÝ ŠKROB, 3,4% kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, Polyoxyethylen-sorbitan-monooleat)), kypřicí látky (dihydrogedifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá želatina, dextróza, glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulosa). Může obsahovat stopy (LUPINOVÁ MOUKA).
NÁVOD K POUŽITÍ:
Balení obsahuje:
275 g směsi na korpus
100 g směsi na náplň
60 g čokoládových vloček
K tomu přidáte:
Na těsto:
100 g měkkého margarínu nebo másla
2 vejce (velikost M)
75 ml mléka (7 polévkových lžic)
Na náplň:
3 banány
500 - 600 ml vychlazené smetany ke šlehání
100 ml studené vody
Příprava:
Příprava těsta:
Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do misky. Šleháme šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty.Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme 35 - 40 min.
Elektrická trouba 170° C
Horkovzdušná trouba 150° C
Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!
Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.
Úprava korpusu:
Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.
Příprava náplně a zdobení dortu:
Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové vločky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v ledničce asi 3 hodiny ztuhnout.
Distributor: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
Výrobce / prodávající: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika www.oetker.cz
ENERGETICKÉ HODNOTY:
Výživové údaje v hotovom výrobku*: | Na 100 g | Na 1 porci à 105 g | (%**) | ||||
Energie | 1056 kJ/253 kcal | 1109 kJ/266 kcal | 13 % | ||||
Tuky | 15 g | 16 g | 23 % | ||||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8,4 g | 8,8 g | 44 % | ||||
Sacharidy | 26 g | 27 g | 10 % | ||||
- z toho cukry | 18 g | 19 g | 21 % | ||||
Bílkoviny | 3,5 g | 3,7 g | 7 % | ||||
Sůl | 0,39 g | 0,41 g | 7 % |
* dort připraven podle návodu s margarínem, polotučným mlékem (1,5 % tuku) a 500 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
** Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).
Celkový počet porcí z jednoho balení: 16